(Wie dit leest heeft vast ook gezien dat deze website nog niet volledig en foutloos is, waarvoor mijn excuses – ik werk eraan. Maar er staat al wel veel op. Dank voor je bezoek en interesse. Spread the love)

Erwin Wijman is schrijver (van inmiddels zeven boeken, zie hier en hier), journalist (voor onder meer AdformatieHet Financieele DagbladNRC HandelsbladOnze Taal, MTW_8454 kopieCommunicatie, ManagementTeam, AutomobielManagement, en eerder voor o.a. Vrij Nederland, Quote, Esquire, De Zaak, Credits, J/M, Intermediair, Businessweek/Brandchannel), columnist (Nu.nl, ManagementSite, NRC Handelsblad/opiniepagina), interviewer (hier pdf , pdf pdf, en nog eentje: pdf).

Daarnaast merken- en marketingdeskundige. Naamexpert en naammaker. Lid van het Netwerk Naamkunde van het Meertens Instituut/KNAW. Professioneel autopsychosocioloog (en hier). In die hoedanigheid vaak te horen op radio, te zien op tv en te lezen in de bladen. Ook redacteur, eindredacteur, herschrijver. Schrijfcoach (ik begeleid mensen bij het schrijven van hun boek, 1-op-1 maar ook onder meer in deze masterclass). Presentator/spreker, dagvoorzitter en docent. Neerlandicus, literatuurwetenschapper, onderzoeker (voluit: drs Erwin Wijman).

ErwinmetOsaka8edan

Met Osaka (rechts, 8e dan JKA)

ansichtkrt_muurg_ligg.indd

Van een haas, in Monnickendam

En ik ben ook:
tv-presentator, tv-talkshow-host (zie ook hier);
-was jaren gespreksleider/gangmaker bij cultureel-maatschappelijk debatcentrum Areópagus;
-dichter (zie hierhier, en hier mijn muurgedicht over verdreven natuur en verdwenen h’s, hier een bericht in Libelle (jawel) daarover. Ik won in 2008 de eerste prijs in een poëziewedstrijd in het Cobra Museum met mijn gedicht De David gewoon anders (Het Parool van 25 augustus 2008 berichtte erover, zie afbeelding hiernaast)ByJgxN9IUAAvlIM.jpg-large en ik ben opgenomen in de eregalerij van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2009 en in de Hall of Fame van Turing Poetry Competition);
-ik doe aan karate (zwarte band/1e dan JKA) en train bij Patrick Koster en Thérèse Zoekende van Traditional Shotokan Club Schermafbeelding 2015-01-12 om 15.03.54Amsterdam;
-loop marathons (en hier), de 10 km in 43-zoveel en de 5 km in 21’20;
-ben als verzamelaar van bijzondere beeldcollecties opgenomen in de online galerie Beeldjagers.org van MOTI Museum Of The Image in Breda;
-zie bijzonder mooie dingen in gewone dingenBeeldherdersstokbrood en
-not least ben ik vader van drie fantastische dochters.

Stempel
In mei 2014 sprak ik een marketingexpert die onder de indruk was van mijn boeken en variëteit aan werk. Maar hij vond ook dat dit niet kan. Je bent goed maar je kunt niet in alles goed zijn, zei hij. Je versnippert je aandacht en tijd. Ik moest kiezen, vond hij.

Een maand later bezwoer een ander aan wiens oordeel ik hecht dat die variëteit juist kenmerkend is voor wie ik ben en wat ik doe. Hij zei: het heeft allemaal jouw stempel, het zijn jouw ideeën, verhalen, verteldrang en gedrevenheid. Met als hoofdactiviteit: schrijven. ‘Jij schrijft boeken, artikelen, columns, teksten én namen’, zei hij. Alles tussen 60.000 woorden (een boek), 1500 woorden (een kloek artikel), 400 woorden (een column), 140 tekens (een tweet) en één of twee woorden (een bedrijfsnaam).

Wat? Het merk Erwin Wijman?
Hij zei ook: het komt allemaal samen in het merk Erwin Wijman. Alles wat je schrijft, wat je bedenkt, waarover je spreekt in presentaties en lezingen, alles wat je doet en bedenkt en verkoopt, dat is allemaal het verlengde van Erwin Wijman. Van wie jij bent en hoe jij je manifesteert. Hokee. Vandaar deze website en dit blog, waarop ik dus maar flink de boter uitbraad van dat merk. Niet voor niks schrijf ik die naam in deze alinea al drie keer helemaal voluit. Om het merk erin te stampen, is dat.

Niettemin: weet dat ik behalve merk vooral mens ben en dus gemakkelijk te bereiken, op 06-44550489 en erwinwijman[at]gmail.com en op Twitter: @erwinwijman.

Voor wie een portret van mij in hoge resolutie (voor print) nodig heeft: hieronder is er een te downloaden (twee keer klikken kan ook).
Fotocredits: Melinda-lou van der Linden, fotomel.nl.ErwinWijmankleurFotoMelinda

 

Erwin WijmanOver Erwin