MTW_8454 kopie

Erwin Wijman is schrijver (van inmiddels elf boeken, zie hier en hier), journalist (voor onder meer AdformatieHet Financieele DagbladNRC Handelsblad, Het Parool, VARA Gids, EsquireOnze Taal, Communicatie, ManagementTeam, Sprout, Automotive Online, en eerder voor o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland, Quote, Natuurmonumenten, De Zaak, Credits, J/M, Intermediair, AutomobielManagementBusinessweek/Brandchannel), columnist (Nu.nl, ManagementSite, NRC Handelsblad/opiniepagina), interviewer (hier pdf , pdf pdf, en nog eentje: pdf).

(Wie dit leest heeft vast ook gezien dat deze website nog niet volledig en foutloos is – ik werk eraan. Maar er staat al wel veel op. Dank voor je bezoek en interesse. Spread the love)

Daarnaast merken- en marketingdeskundige. Positioneringsgoeroe. Spreker. Naamexpert en naammaker. Lid van het Netwerk Naamkunde van het Meertens Instituut/KNAW. Professioneel autopsychosocioloog (en hier). In die hoedanigheid vaak te horen op radio, te zien op tv en te lezen in de bladen en op de interwebs. Ook redacteur, eindredacteur, herschrijver. Schrijfcoach (ik begeleid mensen bij het schrijven van hun boek, 1-op-1 maar ook onder meer in deze masterclass). Presentator, dagvoorzitter en docent. Neerlandicus, literatuurwetenschapper, onderzoeker (voluit: drs Erwin Wijman😃).

ErwinmetOsaka8edan
Met Osaka (rechts, 8e dan JKA)
ansichtkrt_muurg_ligg.indd
Van een haas, in Monnickendam
Nonnen in Pompeii, te koop als postkaart bij Art Unlimited

ByJgxN9IUAAvlIM.jpg-large
Schermafbeelding 2015-01-12 om 15.03.54
Beeldherdersstokbrood

En ik ben daarnaast: -fotograaf, mijn foto’s worden gedistribueerd door Art Unlimited en door Kunsthandel Olaf Wijman;
tv-presentator, tv-talkshow-host (zie ook hier);
-was jaren gespreksleider/gangmaker bij cultureel-maatschappelijk debatcentrum Areópagus;
-dichter (zie hierhier, en hier mijn muurgedicht over verdreven natuur en verdwenen h’s, hier een bericht in Libelle (jawel) daarover. Ik won in 2008 de eerste prijs in een poëziewedstrijd in het Cobra Museum met mijn gedicht De David gewoon anders (Het Parool van 25 augustus 2008 berichtte erover, zie afbeelding hiernaast) en ik ben opgenomen in de eregalerij van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2009 en in de Hall of Fame van Turing Poetry Competition);
-ik doe aan karate (zwarte band/1e dan JKA) en train bij Patrick Koster en Thérèse Zoekende van Ki club.cool Amsterdam;
-ik loop marathons (en hier), de 10 km in 43-zoveel en de 5 km in 21′ – haha welnee, ik poch, het was 21’20;
-mijn verzamelingen van bijzondere beeldcollecties zijn opgenomen in de online galerie Beeldjagers.org van MOTI Museum Of The Image in Breda;
-ik zie bijzonder mooie dingen in gewone dingen en
-not least ben ik vader van drie fantastische dochters.

Workshop naamgeving en marketing voor ZomerOndernemer 2018

Stempel
In mei 2014 sprak ik een marketingexpert die onder de indruk was van mijn boeken en variëteit aan werk. Maar hij vond ook dat dit niet kan. Je bent goed maar je kunt niet in alles goed zijn, zei hij. Je versnippert je aandacht en tijd. Ik moest kiezen, vond hij, dit wat ik allemaal deed kon ik niet volhouden.

Een maand later bezwoer een ander aan wiens oordeel ik hecht dat die variëteit juist kenmerkend is voor wie ik ben en wat ik doe. Hij zei: het heeft allemaal jouw stempel, het zijn jouw ideeën, verhalen, verteldrang en gedrevenheid. Met als hoofdactiviteit, naast spreken en adviseren: schrijven. ‘Jij schrijft boeken, artikelen, columns, teksten én namen’, zei hij. Alles tussen 60.000 woorden (een boek), 1500 woorden (een kloek artikel), 400 woorden (een column), 280 tekens (een tweet) en één of twee woorden (een bedrijfsnaam).

Wat? Het mérk Erwin Wijman?
Hij zei ook: het komt allemaal samen in het merk Erwin Wijman. Alles wat je schrijft, wat je bedenkt, waarover je spreekt in presentaties en lezingen, alles wat je doet en bedenkt en verkoopt, dat is allemaal het verlengde van Erwin Wijman. Van wie jij bent en hoe jij je manifesteert.

Hoookee. Vandaar deze website en dit blog, waarop ik dus maar flink de boter uitbraad van dat merk. Niet voor niks schrijf ik die naam in deze alinea al drie keer helemaal voluit. Om het merk erin te stampen, is dat.

Niettemin: weet dat ik behalve merk vooral, correctie, voor alles mens ben en dus gemakkelijk te bereiken, op 06-44550489 en erwinwijman[at]gmail.com en via Twitter: @erwinwijman.

Mijn algemene voorwaarden:

De artikelen, teksten en andere werken die ik lever aan mijn opdrachtgevers (hierna te noemen: afnemer) zijn bedoeld voor eenmalige publicatie door de afnemer, en wel voor het overeengekomen gebruik. Over ieder ander gebruik sluiten we vooraf een (aanvullende) overeenkomst. De artikelen, teksten en andere werken blijven dus mijn eigendom en ik behoud het recht om die elders te verkopen of te publiceren.

Als de afnemer een bijdrage opnieuw gebruikt in identieke of vergelijkbare vorm is de vergoeding gelijk aan het oorspronkelijke honorarium.

Als de afnemer dat hergebruik niet aan mij meldt en/of er geen toestemming voor vraagt, is er sprake van inbreuk op mijn auteursrecht. Dan breng ik een honorarium in rekening van 300% van het oorspronkelijk overeengekomen honorarium.

Portretfoto

ErwinWijmankleurFotoMelinda

Voor wie een portret van mij nodig heeft: hieronder is er een (in hoge resolutie, dus ook geschikt voor print) te downloaden (twee keer klikken kan ook). De foto is vrij van rechten, vermeld wel graag de naam van de maker: Melinda-lou van der Linden, van fotomel.nl.

Erwin WijmanOver Erwin