Klik op afbeelding voor leesbare versie

Maak je los van de kudde

*Datum wordt later aangekondigd*

Je hebt een auto. Maar dat is niet de auto die je echt wilt*. Als je jezelf wilt verwennen en jezelf beter wilt leren kennen, is deze workshop geknipt voor jou.

‘Erwin gaat in zijn presentatie veel dieper dan de keuze voor een auto. Het maakt je extra bewust dat geluk pas wordt bereikt als je daadwerkelijk de keuzes maakt die je echt zelf wilt in plaats van te kiezen voor hetgeen de omgeving van je verwacht’ – Johan Koggink, managing director Van Benthem & Keulen

Klik op boekcover om te lezen hoe het boek ontvangen is door publiek en pers

Jij staat centraal
De workshop De geluksmachine – zo kies je de auto die je echt wilt gaat over auto’s maar vooral over mensen en mensenkennis. Jij zelf staat centraal, het gaat deze dag vooral om jóuw vrijheid en jóuw zelfstandige keuzes. En ja, daar is wel wat aan te sleutelen.
De ondertitel Zo kies je de auto die je echt wilt kun je lezen als Zo kies je het leven dat je echt wilt.

‘Gaaf om te horen over waarom Nederlanders in de auto rijden waar ze in rijden en waarom ze eigenlijk helemaal niet rijden in de auto waar ze in willen rijden. De kern van het verhaal gaat echter helemaal niet over auto’s maar juist over de kracht om authentiek te zijn en keuzes te durven maken die bij je passen. Mooie tips voor meer succes en geluk in je leven! – Marco Hoekstra, Human Impact

Jij rijdt je LinkedIn-profiel
Auto’s roesten niet meer maar wij zelf wel. We zitten allemaal vastgeroest in onze autokeuze. Iedereen rijdt wat hij of zij van de buren, familie, collega’s of relaties moet rijden. Professionals rijden niet de auto die ze willen, ze rijden hun LinkedIn-profiel. Maar veel beter laat je die angst en conformisme varen en kies je gewoon de auto die jij zelf wilt. Word autonoom. Van een auto word je niet gelukkiger maar van het bewust zelf kíézen van je auto wél.

‘Erwin laat op humoristische en beeldende wijze zien hoe wij onze keuzes laten beïnvloeden door onze omgeving. Maar wat doet dat nu met ons zelf? Hoe belangrijk is het juist je eigen keuzes te maken en je eigen pad te kiezen? Pas als je die deuren opent, word je echt gelukkig. Een ware levensles in een notendop’ – Katja Gitmans, Zicht risico- en verzekeringsadviseurs

Basis: het DISC-gedragsmodel

Bernard de Groot

De workshop is voor een belangrijk deel gebaseerd op het onderscheid tussen de vier gedragsstijlen van het DISC-model: Dominant, Invloedrijk/Impact, Stabiel/Sociaal en Consciëntieus (Rood, Geel, Groen, Blauw). Daarvoor riep Erwin de kennis en ervaring in van gecertificeerde DISC-trainer Bernard de Groot. Bernard, managementconsultant en ondernemersfilosoof, adviseert met zijn bedrijf Frisse Bronnen ondernemers en is ook initiatiefnemer van het Gilde van Ondernemers.

Erwin Wijman

Samen hebben we niet alleen automerken en modellen toegewezen aan de vier kleuren, maar ook koop-afwegingen en rijstijlen.
En nog veel meer gedragingen van de automobilist. Bijvoorbeeld de onuitgesproken houding richting andere weggebruikers. Rood zegt ‘Ik ben sterker en sneller dan jij. Ga opzij!‘, geel zegt ‘Ik ben mooier en leuker dan jij!‘, groen zegt ‘Ik ben aardiger en socialer dan jij’, en blauw zegt ‘Ik ben veiliger dan jij‘. Zo worden keuzes voor auto’s spiegels van achterliggende persoonlijkheidskenmerken. Daarop gaan Bernard de Groot en Erwin Wijman tijdens de workshop uitgebreid in.

‘Erwin ontrafelt in zijn presentatie en boek hoe mensen hun auto kiezen. Daarachter zit nog een diepere laag: durf je andere keuzes te maken, of laat je je leiden door wat anderen verwachten? Ik heb genoten van Erwins lezing, hij zet zijn publiek op een prettige manier aan het denken’ – Marius Hupkes, Hupkes c.s. Advocaten

Waar? In hét autopaleis van Nederland
De workshop start om 13.00 uur in het prachtige automuseum Louwman in Den Haag. We eindigen om 17.00 uur. In deze middag ervaar je welke gedragsstijl jou kenmerkt, welke auto’s – merken en modellen – daarbij passen, en ga je naar huis met een grote hoeveelheid nieuwe en toepasbare zelf-, mensen- en autokennis. Een stap naar meer geluk.

‘Als een ware antropoloog ontleedt Erwin onze autokeuze. Met een knipoog en het nodige visuele bewijs laat Erwin zien dat het antwoord op deze vraag veelal héél anders uitpakt dan we zelf denken. Dit roept de nodige emotie op zowel tijdens als na de presentatie’ – William van Rossum, videomarketingwise.com

Wat is je investering?
Per deelnemer kost deze workshop normaal € 295,-. Introductie-aanbieding voorjaar 2018: € 195,-. Exclusief BTW maar inclusief in deze prijs is een compleet en persoonlijk DISC-profiel (met ingebonden rapport t.w.v. € 95,-), toegang tot Louwman Museum (t.w.v. € 14,-), het boek De geluksmachine (t.w.v. € 16,50) en een lekkere lunch met andere levensgenieters (onbetaalbaar).

Hoe inschrijven?
Stuur een mail naar erwinwijman[at]gmail.com, met je naam en adresgegevens en eventueel met wie je komt. Daarna ontvang je een factuur.

Meer informatie?
Bel Erwin Wijman voor meer informatie: 06-44550489. Of stuur een mail, sms of appje.

Aarzel niet, maak je los van de kudde en kom op *datum* naar Den Haag.

‘Voor wie zichzelf beter wil leren kennen maar niet de behoefte voelt om daarvoor diepgravend onderzoek bij zichzelf te doen, biedt de onderhoudende en luchtige en tegelijkertijd inhoudelijk goed doordachte lezing van Erwin een mooie en speelse ingang’ – Marie-José Gilsing, Orbis Advocatuur

Voor wie zich al wil inlezen: het boek De geluksmachine – Zo kies je de auto die je echt wilt (Uitgeverij Haystack, 240 pagina’s) kost € 16,50 en is hier bij Bol.com te koop en hier bij Managementboek.nl.
Lees hier hoe enthousiast het boek is ontvangen door pers en publiek.

*7 van de 10 autobezitters in Nederland rijden niet in de auto waarin zij willen rijden. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek van onderzoeksbureau TeamVier in de zomer van 2016.

Erwin WijmanWorkshop De geluksmachine