‘Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. H tot de macht 3. Heerlijk, Herkenbaar en met veel gevoel voor Humor’, schrijft Julius Scholten, business creator bij Stichting ICN, in een enthousiaste recensie op LinkedIn.

‘Meeslepend boek, zowel voor autoliefhebbers als voor hen die er zich zelden in verdiepen. Voor beiden voldoende stof tot zelfreflectie’, zegt een recensent op bol.com.

Een andere recensent: ‘De Geluksmachine is geen boek over auto’s maar een boek over keuzes maken; de deur naar meer geluk. Ik las het in één adem uit. De auteur heeft een prettige schrijfstijl met veel humor waardoor je door het boek vliegt. Een aanrader!’

Fragment uit de Volkskrant, 1 juli 2017

Dat woord ‘aanrader’ lees je vaak op bol.com. ‘Niet alleen over auto’s dit boek. Ook over mensen, en nog belangrijker: over de keuzes die je maakt en over de liefde. Aanrader!’

Andere lezers denken er precies zo over. Zoals recensent AnjavdVen op bol.com schrijft: ‘De geluksmachine is geen boek over auto’s maar een boek over keuzes maken; de deur naar meer geluk. Ik las het in één adem uit.’

‘Eindelijk erkenning’, schrijft een ander. ‘Erg vermakelijk en informatief’, ‘Actueel’ en ‘Interessant en leuk’ zijn steeds terugkerende kwalificaties. ‘Opdat u de volgende keer niet weer een Opel Zafira koopt’, raadt de Volkskrant mijn boek aan.

Ik werd over het boek aan de tand gevoeld door BNR-presentator Diana Matroos in het nieuwsprogramma Hemmen, op vrijdag 9 juni 2017.

 

Erwin Wijman (rechts), geïnterviewd door Bert Schalkwijk

Hier zie je een interview met mij, door de lokale tv-omroep van Waterland, Omroep Pim.

Componist en multitalent Sven Budding werd zo enthousiast toen hij het boek las en een presentatie van mij bijwoonde dat hij een lied schreef bij het boek én er meteen een prachtige videoclip bij maakte.

Kortom, De geluksmachine (Ondertitel: Zo kies je de auto die je echt wilt), dat in juni 2017 verscheen bij Uitgeverij Haystack, is erg enthousiast ontvangen, zowel door pers als lezers.

Overwinning op jezelf
De crux van mijn boek: als je gelukkig wilt worden kun je een sabbatical nemen om jezelf opnieuw uit te vinden. Je kunt een kapitaal uitgeven aan een coach of therapeutische geluksessies. Maar je kunt ook je droomauto kopen. Daar heb je elke dag plezier van, en belangrijker, want van rijdend blik hoe glimmend ook word je niet persé gelukkig: je auto bewust en vrij kiezen zorgt voor een geluksgevoel. Direct en indirect. Omdat je kiest voor wat je zelf wilt in plaats van wat anderen voor jou kiezen, boek je een overwinning op jezelf en op je al dan niet sluimerende angst.

Angst doorbroken
Dat komt doordat je je eigen angst hebt doorbroken. Want je eigen weg volgen zonder dat je je iets gelegen laat liggen aan wat anderen ervan vinden, of wat jij denkt dat anderen van jou vinden, is een stap naar onafhankelijkheid, vrijheid, zelfstandigheid en daarmee naar het geluk. En dáár gaat dit boek over: over vrijheid, vrije keuzes en dus over jóu.
De geluksmachine – Zo kies je de auto die je echt wilt (240 pagina’s) kost € 16,50.

Koop hier De geluksmachine bij Bol.com of druk op de knop hieronder.

Ik wil een exemplaar

 
BNR: https://www.bnr.nl/radio/roelof-hemmen/10324374/9-juni-unicef-christie-s-en-geluksmachine
Erwin WijmanDe geluksmachine